Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ





Η Αλχημεία είναι μια επιστήμη που συνδυάζει την φιλοσοφική θεώρηση και την πρακτική μέθοδο με στόχο την κατάκτηση της απόλυτης Σοφίας και της Αθανασίας. Πρωτοεμφανίστηκε στους αρχαίους χρόνους και στον Μεσαίωνα.
Οι Αλχημιστές είχαν ως στόχο την μετατροπή των κοινών μετάλλων σε χρυσό ή ασήμι και την δημιουργία του ελιξιρίου της ζωής, που θα παρείχε την αθανασία. Σε αυτές τις πράξεις οι αλχημιστές έδιναν και πνευματική διάσταση και η φιλοσοφική λίθος ήταν μια μυθική ουσία και βασικό συστατικό για την επίτευξη αυτών των στόχων.
Μερικοί τους αποκαλούσαν και ΜΑΓΟΥΣ!!!
Υπάρχουν τρία είδη αλχημιστών:   Εκείνοι που είναι αόριστοι γιατί δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάνε, εκείνοι που είναι αόριστοι γιατί ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάνε, αλλά ξέρουν επίσης ότι η γλώσσα της αλχημείας απευθύνεται στην καρδιά και όχι στο νου και εκείνοι που ποτέ δεν άκουσαν για αλχημεία, αλλά κατάφεραν, μέσα από το βίωμά τους, να ανακαλύψουν τη φιλοσοφική λίθο.

Όλοι εμείς οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ από την στιγμή της γέννησής μας, αρχίζουμε να  ζωγραφίζουμε την πορεία μας πάνω σε έναν καμβά που λέγεται ΖΩΗ!
Καλούμαστε να Πολεμήσουμε, να Κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να γίνουμε επαναστάτες με αιτία και ουσία. Επίσης πρέπει να έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ (εσωτερική και εξωτερική) να μείνουμε μακριά από τους αρνητικούς ανθρώπους και να αντιλαμβανόμαστε τα ΣΗΜΑΔΙΑ που έρχονται στο πέρασμά ας, τα οποία με μαγικό τρόπο θα μας οδηγήσουν στην ανακάλυψη του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΜΑΣ!

Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ του Πάολο Κοέλιο είναι ένα συμβολικό βιβλίο που έχει ως κεντρικό θέμα την ανακάλυψη του προσωπικού μύθου, δηλαδή του πεπρωμένου.
Ήρωας της ιστορίας μας είναι ένας βοσκός από την Ανδαλουσία, ο Σαντιάγκο. Ο Σαντιάγκο κάθε βράδυ βλέπει το ίδιο όνειρο και επειδή αρχίζει να υποψιάζεται πως είναι προφητικό, ταξιδεύει σε μία τσιγγάνα για να καταλάβει την ερμηνεία του. Εκείνη του λέει πως υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.
Πριν ακόμα ξεκινήσει το ταξίδι του, συναντάει έναν παλιό βασιλιά, ο οποίος του είπε  να ακολουθήσει τον προσωπικό του μύθο, δηλαδή ό,τι ήθελε πάντα να καταφέρει στη ζωή του. Έτσι αποφασίζει να ξεκινήσει το μακρινό και χωρίς γυρισμό ταξίδι του. Κατά τη διάρκεια ο Σαντιάγκο έρχεται αντιμέτωπος με την αγάπη, τον κίνδυνο, τις ευκαιρίες, την καταστροφή και μαθαίνει πολλά για τον εαυτό του και τον κόσμο, "ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ".....Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα που ήρθε σε επαφή, ήταν η Φατιμά, μια όμορφη και μορφωμένη γυναικά που του δίδαξε πως αν ακολουθεί κάποιος την καρδιά του, θα βρει αυτό που ψάχνει. Το να "συναντήσει" ένας άνθρώπος τον Αλχημιστή είναι ένα μαγικό, υψίστης δυσκολίας και σημασίας κατόρθωμα. Ο Ήρωάς μας το κατάφερε......

Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν κάποιες αξιοθαύμαστες εκφράσεις, οι οποίες πρέπει αξίζουν την προσοχή μας. Κάποιες από αυτές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον είναι οι εξής:

- Είναι η δυνατότητα να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο που δίνει ενδιαφέρον στη ζωή
- Όταν επιδιώξεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει αυτό που επιθυμείς
- Τα μάτια καθρεφτίζουν την δύναμη της ψυχής
- Ό,τι και αν κάνει ο άνθρωπος πάνω στη γη, παίζει πάντα το κύριο λόγο στην ιστορία του κόσμου. Και συνήθως δεν το ξέρει.
- Η κάθε μέρα κυοφορεί την αιωνιότητα
- Μην απαρνιέσαι ποτέ τα όνειρά σου, να ακολουθείς πάντα τα σημάδια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου