Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΦΥΡΕΣ...ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


(παρουσίαση του ΟΚΑΠΑ ΤΖΑΖ  ΨΥΧΙΚΟΥ. EYROGYM στο helsingborg στη Σουηδία
φωτογραφία: Έλπις-Ιρις 2014)

Η καθηγήτρια της βασικής γυμναστικής μας ανέθεσε ως εργασία να δημιουργήσουμε μια χορογραφία με απώτερο σκοπό να βρούμε τρόπους συνεργασίας μεταξύ μας. Οταν λοιπόν με πρότειναν να είμαι η συντονίστρια αυτής  της ομάδας 23 κοριτσιών συνειδητοποίησα τις απαιτήσεις αλλά και τις προκλήσεις αυτού του ρόλου.
Αυτό λοιπόν το διάστημα του ενός μήνα υπήρχαν πολλές προστριβές, εντάσεις, έλλειψη συνεννόησης  που με προβλημάτισαν και με ώθησαν να βρω έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας. Όλη αυτή η διαδικασία με οδήγησε σε κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:
Το μοίρασμα  των σκέψεων και των συναισθημάτων  σε διαλόγους διερεύνησης της σκέψης, της γνώσης και των ανθρωπίνων δυνατοτήτων αποτελεί τον πυρήνα της ανθρώπινης επικοινωνίας και της αρμονικής συνύπαρξης. Να κατανοήσει ο ένας τη φύση του άλλου, ώστε  να γεφυρωθεί το χάος που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων και να εξαλειφθεί η δυσαρμονία, και ο ατομικισμός  που είναι  από τα βασικότερα προβλήματα των σημερινών κοινωνιών.
Το καλό του «όλου» και του συνόλου είναι και δικό μας… καλό!
Ότι μισούμε ή αγαπούμε δεν αποτελεί παρά  την αντανάκλαση του εαυτού μας.
Οι άλλοι είναι  ένας καθρέφτης για μας, ένας καθρέφτης που μπορούμε να δούμε τις  δικές μας αδυναμίες  και να τις αναγνωρίσουμε. Όσο πιο συνειδητοί είμαστε, τόσο πιο  πολύ πλησιάζουμε  τον τελικό στόχο μας, που  είναι  η ισορροπητική ενωτική συνεργασία για το καλό όλων.
ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ…ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΥΦΥΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο «εγώ» και το … «εμείς»
Στην μοναξιά και στην… συντροφικότητα
Στη ελευθερία και στην… δέσμευση
Στην σιωπή και …στον λόγο
Στα έργα και …στις εξηγήσεις
Στο γέλιο και …στο δάκρυ
Στην κριτική και… στην κατανόηση
Στον ατομικισμό και ..στο μοίρασμα
Στην δύναμη και στην… τρυφερότητα
Στην αγάπη και στην…  ελευθερία
Στην γνώση και την κατανόηση

ΕΛΠΙΔΑ-ΙΡΙΣ