Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ!


Από την τελευταία φορά που έγραψα στο blog μου, η αλήθεια είναι ότι πέρασε πολύς καιρός, αλλά έχουν γίνει τόσα στην ζωή μου που δεν μου περίσσευε ελεύθερος χρόνος. Αυτό όμως δεν είναι κακό γιατί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έζησα και έμαθα πάρα πολλά και θα ήθελα να τα μοιραστώ.

Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου έτρεχα  σε υποχρεώσεις είτε με τη σχολή μου είτε με δουλειά μου και καθημερινά συναναστρεφόμουν με πολλούς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες. Και διαπίστωσα πολλά πράγματα για την ανθρώπινη επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις, κάτι το όποιο αφορά γενικά όλη την ανθρωπότητα σήμερα.
Διανύοντας τον κύκλο της ζωής, ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να ενταχθεί σε ομάδες, σε παρέες, να κάνει φιλικές και ερωτικές σχέσεις...κάτι το όποιο είναι φυσιολογικό γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν.
Ωστόσο, θα πρέπει οι επιλογές που κάνουμε να μην πηγαίνουν κόντρα στην προσωπικότητά μας και σε αυτό που πραγματικά είμαστε. Γιατί αν διαλέξουμε τέτοιου είδους ανθρώπους να μπουν στην ζωή μας  δεν θα είμαστε ποτέ ο εαυτός μας και θα καταλήξουμε να έχουμε συμβιβάσει τα θέλω μας χωρίς καν να το καταλάβουμε. Γιατί όπως είπε και ο Oscar Wilde "ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΥΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ"

Δεν πρέπει να "τρέφουμε" το μυαλό μας με ψευδαισθήσεις ότι επειδή δεν έχουμε πολλούς ανθρώπους να μας κολακεύουν και να μας τονίζουν πάντα με λέξεις τον εγωισμό μας και την φιλαρέσκεια μας, δεν είμαστε αρεστοί ή αγαπητοί. Το αντίθετο μάλιστα.....γιατί οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει τις λεγόμενες λυκοφιλίες είναι βέβαιο ότι έχουν συμβιβάσει ένα κομμάτι του εαυτού τους και προσπαθούν να καλύψουν το κενό που έχουν μέσα τους.
Ένας άνθρωπος που αντλεί δύναμη από τα ενδιαφέροντα του και είναι ολοκληρωμένος και συμφιλιωμένος με το είναι του, αναζητά άτομα που έχουν εξίσου την ίδια δύναμη, που μπορεί να μοιραστεί μαζί τους τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Δεν αρκεί κάποιος να σου λέει ότι σε αγαπά είτε φιλικά είτε ερωτικά αν δεν μοιράζεσαι μαζί τους κοινά οράματα.
"ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ"
Με αυτόν τον τρόπο χτίζουμε υγιείς σχέσεις τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους!!!

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί οι άνθρωποι που είναι απίστευτα κοινωνικοί και δημοφιλείς νιώθουν μοναξιά και ουσιαστικά δεν έχουν κανέναν δίπλα τους όταν τους χρειαστούν...
Η απάντηση είναι απλή...γιατί πολύ απλά αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν και επιλέγουν παρέες μόνο και μόνο για να καλύψουν τον φόβο τους να μην μείνουν μόνοι τους...να ηρεμήσουν σπίτι τους και ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.....Είναι υπέροχος και ποιοτικός αυτός χρόνος. Ο άνθρωπος από την δημιουργία του εννοείται πως χρειάζεται και έχει ανάγκη την συντροφιά και την επικοινωνία αλλά αν αυτό δεν γίνει με άτομα που υπάρχει αλληλοσεβασμός και κοινά ενδιαφέροντα και στόχους να μοιραστείς πάντα θα νιώθει ένα κενό μέσα του και θα αναζητά άσκοπα τρόπους να το καλύψει.
Ωστόσο έρχονται στιγμές που θέλεις να κάτσεις μόνος σου, να ηρεμήσεις και να σκεφτείς...δεν είναι φυσιολογικό να είσαι μόνιμα σε μια πάρτι διάθεση. Αν ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ.....ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΥΤΥΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ!!!

Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να κατακτήσουν αυτή την ικανότητα, να περνάνε όμορφα με εαυτό τους να ακούνε την ψυχή τους μακριά από την βουή του κόσμου. Έχοντας ενδυναμώσει την ψυχή μας μπορούμε να κοιτάξουμε όλα αυτά που συμβαίνουν σε μας μέσω του ματιού της αθάνατης ψυχής μας...και όταν το πετύχουμε αυτό τα γεγονότα γίνονται σαν περαστικά σύννεφα που τρέχουν πάνω στο φόντο ενός καθαρού, ήρεμου και ειρηνικού ουρανού. Θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας από ευτελείς σχέσεις και από τους ΜΙΚΡΟΥΣ "ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ" που μας τραβάνε κοντά τους ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΊΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ,ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗΣΗ, ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!!!.....