Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ





ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
 Στην τελευταία  σκηνή  όπου ο Frank  (Αλ Πατσίνο) βγάζει ένα παθιασμένο λόγο μπροστά στο συμβούλιο των καθηγητών του Charlie. Τα λόγια του  δυνατά διαχρονικά όσο ποτέ άλλοτε , ένα ύμνος στη Δικαιοσύνη, στο θάρρος,  στην ακεραιότητα του χαρακτήρα και στο ήθος ,πραγματικά σε κάνουν να χειροκροτήσεις.
…Ο κύριος Wιλλις δεν είναι καρφί και δεν χρειάζεται καμμία ευκαιρία για να είναι «άξιος να αποκαλείται άνθρωπος του Μπέρντ.». Τι στο διάολο συμβαίνει εδώ, ποιο είναι το σλόγκαν του σχολείου σας… Καρφώστε τους συμμαθητές σας, σώστε το τομάρι σας, γιατί αν δεν το κάνετε θα καείτε στην πυρά…… λοιπόν κύριοι όταν τα πράγματα γίνουν σκούρα μερικοί τρέχουν και κάποιοι μένουν. Από δώ ο Τσάρλυ αντιμετωπίζει την φωτιά και ο Τζόρτζ κρύβεται στην τσέπη του μπαμπάκα του, που( είναι μέτοχος του σχολείου). Και εσείς τι θα κάνετε θα ανταμείψετε τον Τζόρτζ και θα καταστρεψετε τον Τσάρλυ.
-          Τελειώσατε κε Σλείντ
-          Όχι μόλις άρχισα, δεν ξέρω ποιος φοίτησε σε αυτό το μέρος , (πρόεδροι, υπουργοί) και δεν με μοιάζει ποιος άλλος. Το πνεύμα τους είναι νεκρό αν είχαν ποτέ.
Χτίζετε ένα ίδρυμα για χαφιέδες, ένα καταφύγιο για «καρφιά», και αν λέτε ότι προετοιμάζετε τα ψάρια για ενηλικίωση, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε, γιατί εγώ λέω πως σκοτώνετε το ίδιο το πνεύμα, που αυτό το ιδιο το ίδρυμα ισχυρίζεται ότι εμφυσεί. ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Τι είδους σόου στήνετε εδώ πέρα; Το μόνο αξιοπρεπές άτομο εδώ μέσα κάθεται ακριβώς δίπλα μου και είμαι εδώ για να σας πώ ότι η ψυχή αυτού του παιδιού είναι αγνή και δεν διαπραγματευεται και ξέρετε πως το ξέρω;;;
Κάποιος εδώ μέσα, δεν θα πώ ποιος είναι ήθελε να την εξαγοράσει μόνο που ο Τσάρλυ δεν πουλούσε.
-Κύριε είστε εκτός ελέγχου
-Θα σας δείξω ποιος είναι εκτός ελέγχου. Δεν ξέρετε πως είναι το εκτός ελέγχου κς Τράσκ. Θα σας έδειχνα αλλά είμαι γέρος, κουρασμένος και τυφλός, αν ήμουν πέντε χρόνια νεότερος θα το έκαιγα αυτό το μέρος. Εκτός ελέγχου;;;; σε ποιόν νομίζετε ότι μιλάτε
Εχω γυρίσει όλο τον κόσμο, το ξέρετε, κάποτε έβλεπα και έχω δεί πράγματα, παιδιά σαν αυτά με τα χέρια κομμένα με πόδια ξεριζωμένα.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Νομίζετε ότι στέλνετε αυτόν τον υπέροχο στρατιώτη πίσω στο Ορεγκον με την ουρά στα σκέλια αλλά εγώ λέω ότι  ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤ. ΑΝ ΠΛΗΓΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Και Χάρυ, τζιμυ, Τρέντ , όπου και αν κάθεστε  να πάτε να γ… και εσείς.
-Καθείστε κάτω κε Σλειντ
-Δεν τελείωσα, μόλις μπήκα μέσα άκουσα αυτές τις δύο λεξεις «ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ». Λοιπόν όταν σπάσει το κλαδί «η κούνια θα πέσει», και σε αυτή την περίπτωση έπεσε ήδη.
ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΗΓΕΤΩΝ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΕΔΩ.
Δεν ξέρω αν η σιωπή του Τσάρλυ είναι λάθος ή σωστή, δεν είμαι δικαστής ούτε οι ένορκοι, μπορώ όμως να σας πώ ένα πράγμα. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ.
Εχω βρεθεί πολλές φορές σε ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ στην ζωή μου.  Όμως πάντα ήξερα ποιο δρόμο να ακολουθήσω. Το ηξερα χωρίς εξαίρεση αλλα δεν το πήρα ποτέ και ξέρετε γιατί ;;; HTAN ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Και εδώ έχουμε τον Τσάρλυ, που βρίσκεται σε σταυροδρόμι, και διάλεξε ένα μονοπάτι. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ.
Η επιτροπή κρατάει στα χέρια της το μέλλον αυτού του παιδιού. Είναι ένα πολύτιμο μέλλον, πιστέψτε με, μη το καταστρεψετε. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ, ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ.

…Η Σύσκεψη τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει, η αποφαση βγήκε ομόφωνη από την πειθαρχική επιτροπή και αποδόθηκε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΙ τρείς σπουδαστές  τέθηκαν υπο περιορισμό για ανάρμοστη αναξιοπρεπή συμπεριφορά  και ο τέταρτος  δεν θα λάβει όυτε επαίνους ούτε συστάσεις για την συνεργασία του μαζί τους. Ο κύριος Τσαρλς Σίμς απαλλάσσεται από οποιάδηποτε ανάμειξη στο περιστατικό.