Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

HOMO PARASITUS!




Ο Steve Cutts είναι εικονογράφος, ο οποίος δημιουργει βίντεο και εικόνες που κατακρίνουν το σύγχρονο τρόπο ζωής, δηλώνοντας την παραφροσύνη της ανθρωπότητας .
Χρησιμοποιεί την τέχνη του όχι για να μας δείξει έναν παραμυθένιο κόσμο αλλά την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής μας ζωής  να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στη κοινωνία και τον κόσμο, γιατί πιστεύει , και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του, πως πολλά πράγματα γύρω μας θα έπρεπε να είναι διαφορετικά.

Στην σημερινή κοινωνία, ο άνθρωπος έχει μεταμορφωθεί σε έναν ΔΟΥΛΟ! Με σκυμμένο το κεφάλι, αδύναμος και υποταγμένος, ικανοποιεί πιστά τις επιθυμίες των μικρών ΤΥΡΑΝΝΩΝ! Ως "ΜΙΚΡΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ" εμφανίζονται όλες οι μορφές της εξουσίας, όπως είναι τα ΜΜΕ σε συνάρτηση όλων αυτών των προτύπων που μας πλασάρουν, οι πολιτικοί και φυσικά το Χρήμα που για την απόκτησή του ο άνθρωπος είναι ικανός να ξεπουλήσει τα ΠΑΝΤΑ! Αυτοί λοιπόν οι μικροί τύραννοι έχουν τον τρόπο, μέσω του φόβου/ανασφάλειας, του οίκτου και του θυμού/οργής να χειραγωγούν τον άνθρωπο και να ελέγχουν τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα/ψυχή.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I:  Η ΕΡΓΑΣΙΑ


Η εργασία δεν θα πρέπει να συνθλίβει τις ψυχές των ανθρώπων με αντάλλαγμα το χρήμα, το οποίο κυριαρχεί σε όλους τους τομείς.

Η σύγχρονη δουλεία είναι μια εθελοντική δουλεία, που χορηγείται από το πλήθος των δούλων, που σέρνονται στην επιφάνεια της γης. Οι δούλοι πρέπει πάντα να εργάζονται όλο και πιο πολύ  για να πληρώσουν με δάνειο την θλιβερή ζωή τους. Εξαντλούνται στην εργασία, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωτικής τους δύναμης και βιώνουν τις χειρότερες ταπεινώσεις. Περνούν όλη τους τη ζωή κάνοντας μια κουραστική και βαρετή δραστηριότητα, για το κέρδος.Η εφεύρεση της σύγχρονης ανεργίας είναι εδώ για να τους φοβίζει και να τους κάνει να ευχαριστούν ασταμάτητα την εξουσία για τη γενναιοδωρία της απέναντι τους. Τι θα μπορούσαν να κάνουν χωρίς αυτό το μαρτύριο που είναι η εργασία;  Και αυτές οι απομονωτικές δραστηριότητες,  παρουσιάζονται ως απελευθέρωση. Πάντα βιαστικά, υπό την πίεση ενός χρονομέτρου ή ενός μαστίγιου, κάθε κίνηση των δούλων υπολογίζεται έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγή. Οι ίδιοι τρέχουν πίσω από μια εργασία, όλο και πιο αλλοτριωτική, η οποία πρόθυμα και γενναιόδωρα τους δίνεται, αν είναι αρκετά υπάκουοι. Οι ίδιοι διαλέγουν τους κύριους που θα πρέπει να υπηρετούν και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει η συνείδηση της εκμετάλλευσης και της αποξένωσης τους. Σήμερα, είμαστε μάρτυρες μιας τάξης ολοκληρωτικά υποταγμένης που όμως δεν το ξέρει ή μάλλον δεν θέλει να το μάθει....ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ . Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ II:  Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Η λεηλασία των πηγών του πλανήτη, η άφθονη παραγωγή ενέργειας ή αγαθών, τα απορρίμματα και τα άλλα απόβλητα της επιδεικτικής κατανάλωσης, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση της γης μας και των ειδών που κατοικούν σε αυτή. Αλλά για να ασκείται ελεύθερα ο αχαλίνωτος καπιταλισμός, η ανάπτυξη δεν πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να παράγουμε, να παράγουμε και να αναπαράγουμε. Και εκείνοι που ρυπαίνουν περισσότερο, σήμερα παρουσιάζονται σαν πιθανοί σωτήρες του πλανήτη.   Εκείνοι οι ανόητοι της show business, χρηματοδοτημένοι από τις πολυεθνικές φίρμες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι μια απλή αλλαγή του τρόπου ζωής μας αρκεί για να σωθεί ο πλανήτης από την καταστροφή.  Και ενώ μας κατηγορούν, συνεχίζουν ασταμάτητα να ρυπαίνουν το περιβάλλον και το πνεύμα μας!!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ III:  Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ



Η τηλεόραση έχει γίνει το κυριότερο και το πιο αναγκαίο μέσο ψυχαγωγίας στην σύγχρονη εποχή. Μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και ως "ναρκωτικό" για την σημερινή, ελληνική οικογένεια. Ανεξαρτήτως ηλικίας, ο άνθρωπος αφιερώνει πάνω από 4 ώρες του ελεύθερου χρόνου του στην τηλεόραση. Κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ, και με πλήρη προσήλωση, μη τυχόν και χάσει κανένα κόμμα, παρακολουθεί το ένα πρόγραμμα μετά το άλλο. Απομακρύνεται τελείως από τον πραγματικό κόσμο, και έτσι υπνωτισμένος που είναι, δέχεται παθητικά τα πρότυπα και τις αξίες που προβάλλονται είτε μέσα από τα διάφορα προγράμματα είτε μέσα από τις διαφημίσεις. Τηλεπαιχνίδια, σίριαλ και τάλεντ σόου, που υποτιμούν την νοημοσύνη μας, και προκαλούν την ένδεια του πνεύματος... Χάνουν τον χρόνο τους με ηλίθιους  που τους κάνουν να γελούν, να τραγουδούν,  να ονειρεύονται ή να κλαίνε.
Αυτοί οι καημένοι άνθρωποι "ψυχαγωγούνται",  αλλά αυτή η ψυχαγωγία είναι εδώ μονάχα για να τους αποσπάσει  από την κακή πραγματικότητα που τους κατακλύζει.  Επέτρεψαν να γίνει η ζωή τους ένα τίποτα  και προσποιούνται πως είναι υπερήφανοι γι‘ αυτό.  Προσπαθούν να δείξουν την ικανοποίηση τους αλλά κανείς δεν ξεγελιέται.  Πλέον, δεν καταφέρνουν να κοροϊδέψουν ούτε τους ίδιους τους εαυτούς τους,  την ώρα που βρίσκονται απέναντι στην παγωμένη αντανάκλαση τους στον καθρέφτη. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

«Πιστεύουν ότι ο άνθρωπος, το πιο αμαρτωλό απ’ όλα τα είδη, κυριαρχεί το ζωικό βασίλειο. Όλα τα άλλα πλάσματα δημιουργήθηκαν για να του παρέχουν τροφή και γούνα, για να βασανιστούν και να εξολοθρευτούν.»

«Πεθαίνουμε για το χρήμα, πεθαίνουμε για το κράτος, πεθαίνουμε για την ελευθερία, πεθαίνουμε για μια ιδεολογία....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.» Μαρκούζε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου